Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Vårgårda IK 22 16 4 2 52
2 Elmer/Fåglums FK 22 16 2 4 50
3 IFK Emtunga 22 12 1 9 37
4 Vedums AIS 22 10 6 6 36
5 Herrljunga SK FK 22 9 4 9 31
6 Östadkulle SK 22 9 4 9 31
7 Larvs FK 22 8 5 9 29
8 Södra Härene IF 22 7 6 9 27
9 Nossebro IF 22 8 2 12 26
10 Hols IF 22 7 4 11 25
11 Levene/Skogslunds IF 22 4 4 14 16
12 Tråvads IF 22 3 4 15 13

Match

Nossebro IF

1 - 3
Brovallen
19 augusti 2008
18:45

Vedums AIS

Referat

Referat: Nossebro IF - Vedums AIS

Tre stabila poäng mot Nossebro!



Efter den högst oväntade förlusten mot Levene/Skogslund i höstpremiären var det viktigt att snabbt komma tillbaka. Gårdagens match mot Nossebro var precis vad vi behövde, vinst med 3-1, men framförallt dominerade vi för första gången på ett tag riktigt ordentligt.

Vår vana trogen släppte vi i sedvanlig stil in ett tidigt baklängesmål, en ovana som det får vara slut på från och med nu! En Nossebrospelare fick bollen för långt ifrån sig i straffområdet, men dessvärre halkade Håkan när han skulle ut och avvärja.
Brovallens gräsmatta var utmärkt som vanligt, men regnet gjorde att ytan var rejält glatt och spelare halkade till höger och vänster under hela matchen.

Psykologiskt jobbigt att få ett oturligt baklängesmål med tanke på förlusten i senaste matchen, men skillnaden igår var att vi startat matchen betydligt bättre. Vi fick allt mer tryck på hemmalaget ju längre halvleken led och vårt passningsspel var stundtals riktigt bra. Vi har haft stora problem med den offensiva rörelsen under många matcher och därför var det extra skönt att se att just det fungerade bättre än på länge!
Robin Lennartsson var magisk i sitt mittfältsspel och styrde vårt offensiva spel med nästan 100% precision.

Det våta underlaget gjorde det under hela matchen svårt att skapa riktigt heta lägen, då bollen ofta stack iväg för våra forwards. Kvitteringen kom istället på en tjusig frispark från Klas Boman med ca 10min kvar av första halvlek.

Stämningen var god i paus, men det var samtidigt oerhört viktigt att fortsätta trycka på med samma aggressivitet i den andra halvleken. Andra halvlek startade precis som den första slutat med spel på Nossebros planhalva. Hemmalaget fick jaga oerhört mycket boll och hade allt svårare att försvara bollen högt upp i banan. Trots detta dröjde det tills det bara var kvarten kvar innan ledningsmålet kom. Återigen var det Klas Boman som stod för en helt avgörande prestation när han gjorde bort tre försvarare och stänkte in 2-1 i bortre burgaveln!

Nossebro hade en halvchans att kvittera när det blev lite "flipperspel" i vårt straffområde, men vi redde ut det och kort senare kunde nyss inbytte Gustav Josefsson avgöra matchen, med sitt 3-1. Ett mycket vackert anfall där vi bröt i försvaret, snabbt spelade upp bollen till en mittfältare som friställde "Gurra". En iskall avslutning senare var matchen avgjord och lite extra kul att just Gurra fick avgöra. Han har precis som Marcus Holgersson (inbytt i den 80:e minuten) tagit ytterligare ett steg efter sommaren och de kommer båda att bli värdefulla för VAIS framöver.

I nästa match på söndag väntar höstderby mot antagonisten Larv på Nordvalla. Vårens möte slutade oavgjort efter en mycket jämn tillställning där initiativet böljade fram och tillbaka. Utan tvekan kommer det att bli minst lika tufft på söndag, men skönt att vi går in i den matchen med en seger och en bra insats. I gårdagens match saknade vi Tommy Jonsson, Martin Kempe, Johan Andersson och Daniel Möller, men förhoppningsvis är de flesta av dem med och konkurrerar om en plats på söndag.

Robin Lennartsson klart bäst på plan igår. Han var oerhört rörlig, tuff i närkamperna och säker i passningsspelet. Samtliga får dock goda betyg, men det vi behöver är att spelare som Robin och Klas Boman kliver fram och står för avgörande insatser under hösten.

VAIS startelva:
Håkan Göransson

Peter Wallin
Anders Svantesson
Marcus Wallin
Henrik Krook

Johan Kempe
Robin Lennartson
Klas Boman
Fredrik Möller

Daniel Johansson
Erik Haglund

Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

fre 16 maj 2008, 19:00 Vedums AIS - Nossebro IF 4 - 0